subscribe
Associació d'usuaris Guifi.net i Linux Terres de l'Ebre

FAQ

Preguntes i respostes més freqüents

El model de xarxa  proposat per AUGUTE és un model poc convencional però que té múltiples avantatges. És normal però, que inicialment aquest model plantegi forces dubtes o preguntes. En aquesta pàgina hem fet un recull de les preguntes i respostes més freqüents.

Si se us planteja qualsevol pregunta que no aparegui aquí, poseu-vos en contacte amb l’associació.

Taula de continguts de la pàgina:

Què és AUGUTE?

AUGUTE és l’acrònim de l’Associació d’usuaris Guifi.net i Linux de les Terres de l’Ebre.

Per que oferim accés a Internet als socis premium?

Entre els objectius de la nostra associació n’hi ha dos d’especial rellevància pel que fa a l’accés a Internet :

 • La promoció de les xarxes de telecomunicacions obertes, lliures i neutrals.
 • Potenciar el nivell tecnològic de les Terres de l’Ebre: reduir la fractura digital a través del Programari Lliure i iniciatives relacionades, organitzar cursos de formació, xerrades divulgatives o qualsevol altra activitat afí que contribueixi a aquest objectiu, coordinant-nos si podem amb altres grups o entitats que tinguin una visió similar,

Creiem que amb el servei que oferim als socis premium estem potenciant i promocionant àmpliament els objectius de l’associació i ajudem a crear una societat més justa i avançada pel que fa als aspectes tecnològics.

Com funciona?

El primer que s’ha de fer és connectar-te a la xarxa d’AUGUTE. Per això, necessitaràs una antena de connexió que l’associació et proporcionarà degudament configurada com a part del kit de connexió. D’aquesta antena en surt un cable de xarxa (Ethernet), que feu arribar fins a l’ordinador on us vulgueu connectar.

L’associació té contractat un accés a Internet per fibra òptica. Per poder accedir a aquesta xarxa de fibra els socis premium disposen d’un dispositiu tipus router preconfigurat i inclòs en el kit de configuració que els permet connectar-se mitjançant una xarxa privada virtual (VPN) a la l’accés a Internet per fibra de l’associació.

I quant costa tot plegat?

Actualment hi ha una quota trimestral de 9€  i el servei d’internet costa trimestralment 51€ , total 60€/trimestre que representa 20€/mes impostos inclosos,  vegeu l’apartat de serveis als socis.

També heu de tenir en compte a part de la quota de soci:

 • Cost de l’antena (el preu pot variar des dels 80€ als 120€ +iva en funció del model triat per la distància al supernode)
 • Cost del router per als socis (sobre els 30€ +iva, aconsellem el model tplink 841n)
 • Cost de la instal·lació (hores de feina de passar el cable des de l’antena fins al lloc on es vulgui connectar, molt variable i que s’ha d’estudiar cas a cas) .

També feu la instal·lació de l’antena?

Als preus de la quota de soci i del kit inicial de connexió cal afegir el preu de la instal·lació. Des de l’associació donem llibertat a la instal·lació, i qui vulgui i sigui una mica manetes es pot instal·lar l’antena ell mateix, allà on vulgui.

Si vols que t’ho instal·li algun instal·lador cap problema! L’associació et podem posar en contacte amb instal·ladors que col·laboren amb l’associació i que saben com fer la instal·lació de l’antena. No és possible però dir un cost exacte de la instal·lació sense abans conèixer els detalls del lloc on es vol instal·lar, perquè dependrà molt de la complexitat de la instal·lació.

Podré connectar més d’un ordinador?

Sí. De l’antena i router que et configurem surt un cable de xarxa Ethernet, que es pot connectar directament a l’ordinador amb el que et vulguis connectar. Si és té més d’un ordinador a casa, aquest cable el pots connectar a un Router intern, o a un Punt d’Accés wifi intern. Cal però tenir en compte que aquesta part de la instal·lació corre a càrrec del soci, en tot cas es pot pactar amb l’instal·lador el cost extra d’aquesta instal·lació.

I tot això… és legal?

L’associació és una operadora de telecomunicacions inscrita a la cmt, per tant, pot oferir aquest servei.

 

Què funciona i què no funciona?

La resposta curta és que funciona tot. No s’aplica cap restricció artificial o tecnològica als continguts i serveis als quals es vulguin connectar els socis. Només hi ha però les següents excepcions:

 • No es permetrà cap mal ús de la xarxa ni els seus serveis que afecti a la resta d’usuaris ni que afecti al correcte funcionament de la xarxa i/o els seus serveis.
 • Al tractar-se d’un ús compartit, no es permetrà l’ús innecessari de recursos pel simple fet de provocar una molèstia a la resta d’usuaris de la xarxa o de saturar la xarxa. L’associació vetllarà pel bon ús dels bens comuns.
 • Tampoc s’acceptarà la manipulació amb males intencions (p.ex. suplantacions d’identitat) dels kits de configuració.
 • En cas d’arribar als límits d’ampla de banda o qualsevol altra límit de tipus tecnològic, l’associació . Es seguirà sempre la màxim de que si arribem als límits es per que som força gent i aleshores podem plantejar com ampliar els recursos dels que disposem.

En tot cas és possible que es detecti algun error o que algun servei no es trobi disponible per algun error de configuració o per problemes tècnics. Si detecteu algun d’aquests casos és molt important que el notifiqueu a l’associació per mirar d’arreglar-ho el més aviat possible.

I quina velocitat final tindré?

Al final tu tindràs una velocitat d’accés que la determinarà la velocitat de la xarxa Guifi.net que utilitzis per tal de connectar a les instal·lacions de l’associació. Aquesta velocitat pot rondar entre els 15-20 mpbs, depenent de múltiples factors.

El mateix dia de la instal·lació pots fer un test de velocitat, perquè vegis quina velocitat tens.

La connexió a Internet des de l’associació és una connexió per fibra òptica d’alta qualitat

 

Característiques d’emissió i salut de les antenes

La potència d’emissió d’aquestes antenes és de l’ordre d’entre 10 i 100 vegades inferior a la de la telefonia mòbil. I no només això, sinó que un telèfon mòbil te’l poses al costat de l’orella, mentre que l’antena de guifi.net la tens penjada a la teulada, i d’allà et baixa un cable cap a casa.

A més cal tenir en compte el següent. La tecnologia WIFI que utilitzem és la mateixa que fan servir totes les operadores tradicionals que ofereixen routers sense fils amb la diferència però que les antenes de guifi.net no estan dins de les cases sinó que estan a les teulades.

I si tinc algun problema?

La primera cosa que has de fer per evitar problemes és llegir-se bé les Preguntes Més Freqüents i la informació que es pot trobar a la web de l’associació.

Si amb això no en tens prou posa’t en contacte amb l’associació.

Si tens qualsevol problema amb la instal·lació de l’antena, posa’t en contacte directament amb el teu instal·lador.

Com puc contactar amb vosaltres?

Si vols contactar amb nosaltres per qualsevol motiu, segueix llegint.

Per tal que te’n facis una idea, les nostres prioritats són:

 • Connectar els habitants de zones rurals que no tinguin possibilitat de cap altre tipus d’accés a Internet de banda ampla
 • Mantenir la xarxa i els accessos a Internet actuals, i afegir-ne de nous
 • Donar suport als socis i usuaris de l’associació
 • Executar o coordinar desplegaments de supernodes ja projectats
 • Planificar nous desplegaments de supernodes (projectes d’enllaç i ubicacions)
 • Buscar nou finançament pels desplegaments planificats
 • Conèixer l’interès i necessitat que hi ha en una zona determinada per planificar nous desplegaments

El que no et respondrem (bàsicament perquè el nostre temps serveix per altres coses!):

 • No donem suport tècnic gratuït per ensenyar a connectar-te a guifi.net com a usuari ni per a ap. Per aprendre’n pel teu compte dirigeix-te als manuals de guifi.net. L’associació de tant en tant
 • No donem suport tècnic gratuït per qüestions que no tinguin a veure amb l’associació
 • No donem suport tècnic gratuït, a no ser que siguis un soci i el problema amb el teu accés sigui o pugui ser culpa de l’associació.
 • No donem suport tècnic gratuït, en general.

Si vols saber si tens cobertura, mira’t l’apartat cobertura.

Dit tot això, pots contactar-nos des del formulari de contacte de la web.

Et demanem, això sí, una mica de paciència. Som una associació sense ànim de lucre i dediquem força del nostre temps lliure a l’associació. En funció del que ens demanis podem tardar en contestar però sempre acabem contestant.

M’agrada! Què he de fer?

El primer que has de fer és mirar si tens cobertura al lloc on vulguis connectar-te. 

Un cop hagis comprovat que tens cobertura a la teva zona, només has d’accedir al formulari d’alta perquè nosaltres recollim les teves dades i ens posem en contacte amb tu per venir-te a fer la prova de cobertura definitiva amb l’antena.

@2019 Augute-Sominternet

Contacta

Hernan Cortés 42, 2-2 43500 Tortosa
(Tarragona)
Email: info@augute.org
Telèfon: 977 44 28 23 / 636 111 384

Facebook

Twitter