subscribe
Associació d'usuaris Guifi.net i Linux Terres de l'Ebre
Notícies

La xarxa Guifi.net ja uneix les comarques Ebrenques amb les del nord de Castelló

El projecte OpenFPnet, un projecte d’innovació i transferència de coneixements entre Instituts de Formació Professional i empreses, ja ha aconseguit una de les seves principals fites: unir les xarxes guifi.net de les Terres de l’Ebre amb les del nord de Castelló. Ara les xarxes locals de guifi.net existents en cada població han deixat de ser illes, és a dir estar aïllades i es connecten entre sí unint les poblacions de Tortosa, Deltebre, Sant Carles de la Ràpita, Vinaròs i Benicarló.

Aquesta fita tecnològica l’ha dut a terme l’empresa Tortosina Ebrecom, empresa instal·ladora del projecte OpenFPnet, amb el suport i assessorament tècnic de l’Institut de l’Ebre, centre coordinador del projecte.

La suma dels enllaços sense fils emprats per unir les xarxes dels instituts participants tenen una longitud total de 100Km, essent l’enllaç més llarg el que uneix Sant Carles de la Ràpita i Benicarló amb una longitud de 26,5Km.

Aquestes connexions s’han dut a terme situant supernodes de guifi.net en enclavaments estratègics per la seva posició geogràfica i la seva alçada. Per dur a terme les connexions entre aquestes ubicacions s’han emprat tecnologies Wi-Fi.

La connexió entre Tortosa i Deltebre s’ha pogut dur a terme gràcies a la col·laboració de l’Associació d’Usuaris de Guifi.net i GNU/Linux de les Terres de l’Ebre, ubicant una de les antenes en les seves instal·lacions i també gràcies a l’Institut de Deltebre que ha desplegat una torre de 20 metres d’alçada per poder connectar amb l’Institut de l’Ebre

Els enllaços entre Deltebre, Sant Carles de la Ràpita, Vinaròs i Benicarló han estat possibles gràcies a la mediació de l’Ajuntament de la Ràpita per poder ubicar un supernode de guifi.net a la torre de telecomunicacions situada en el seu terme municipal i així poder connectar l’Institut dels Alfacs a la xarxa del projecte OpenFPnet.

L’Ajuntament de Vinaròs ha permès situar un supernode al terrat de l’edifici municipal conegut amb el nom de Pirulí, un dels edificis més alts de Vinaròs, permeten així la connexió de l’Institut Leopoldo Querol a la xarxa OpenFpnet i aquesta amb la xarxa local de guifi.net ja existent a Vinaròs

L’Ajuntament de Benicarló ha facilitat el desplegament d’un supernode a dalt del campanar per donar cobertura als seus veïns i poder connectar l’institut Joan Coromines a la xarxa OpenFpnet i la xarxa local existent de guifi.net amb la de les Terres de l’Ebre. Els campanars acostumen a ser una molt bona ubicació per a supernodes ja que la seva alçada els confereix línia de visió directa amb gairebé qualsevol punt del territori que els envolta.

Tot i haver aconseguit aquesta important fita, el projecte encara no ha finalitzat i s’està treballant per poder connectar l’Institut Montsià d’Amposta. Segons les previsions a finals de setembre l’institut ja estarà connectada a la xarxa OpenFPnet i la ciutat a guifi.net

 

torre_vinaros torre_rapita torre_benicarlo

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.

@2019 Augute-Sominternet

Contacta

Hernan Cortés 42, 2-2 43500 Tortosa
(Tarragona)
Email: info@augute.org
Telèfon: 977 44 28 23 / 636 111 384

Facebook

Twitter