subscribe
Associació d'usuaris Guifi.net i Linux Terres de l'Ebre
Notícies

SAX 2012 Trobada d’usuaris guifi.net a Tortosa

SAX 2012 Trobada anual d’usuaris guifi.net a Tortosa (Terres de l’Ebre)

 

Els dies 28 i 29 de setembre ha tingut lloc la trobada d’usuaris de la xarxa guifi.net a Tortosa, aquesta ha comptat amb la presència de destacats membres de la comunitat Guifi que han participat en diferents xerrades per tal de compartir els seus coneixements i experiències.

La trobada es va iniciar el divendres a la tarda amb una sèrie de conferències a la Cambra de Comerç  de Tortosa, en elles es va aprofitar per presentar la recent creada Associació d’usuaris Guifi.net i Linux de Terres de l’Ebre (www.augute.org), creada principalment per coordinar i promoure l’expansió de la xarxa Guifi.net al nostre territori i així poder oferir una connexió a internet de qualitat als seus socis gràcies a la connexió a la Xarxa mitjançant fibra òptica.

També es van explicar els aspectes legals i tècnics de l’associació alhora d’oferir aquest servei, temes molt importants de cara a combatre els FUD que tradicionalment reben aquest tipus d’iniciatives per part de les altres operadores.  (FUD: Fear, uncertainty and doubt, estratègies empresarials que creen por, incertesa i dubte sobre un competidor).

L’Associació proporciona el servei de comunicacions electròniques als seus socis en règim d’autoprestació, concepte que suposa la prestació del serveis per una entitat a si mateixa o als seus empleats. En aquest supòsit, s’està exempt de notificar-ho a la la CMT (Comissió del Mercat de les telecomunicacions), i també de registrar-se com a operadora, per tant l’associació NO és operadora de telecomunicacions, sinó que ofereix el servei de connexió als seus socis en aquest règim legal.

L’explicació del projecte OpenFPnet (subvenció del ministeri d’educació amb fons socials europeus per interconnectar 6 centres educatius) va ser molt interessant, ja que posava de manifest les avantatges de disposar d’una gran xarxa de telecomunicacions que interconnecta les ciutats del nostre territori, fet que de ben segur oferirà nous serveis als ciutadans i ajudarà a reduir lla famosa escletxa digital. Un exemple clar de nou servei és el de permetre als alumnes la connexió als serveis TIC del seu centre mitjançant la xarxa guifi.net, per tant enllacem  l’institut amb la casa dels alumnes, d’aquesta manera podran accedir als servidors i poder treballar més ràpida i comodament, així com  també poder utilitzar la connexió a  internet del propi centre amb els mateixos permisos, filtres i seguretat que quan estan a l’escola.

L’acte de divendres va concloure amb dos invitats estrella: Ramon Roca (president de la Fundació Guifi.net) i Lluis Dalmau, també membre de la fundació. El president va explicar el paper de la fundació guifi com a persona jurídica que vetlla per que tota la xarxa segueixi la llicència dels comuns de la Xarxa Oberta Lliure i Neutral (XOLN) (http://guifi.net/ca/CXOLN). Aquest fundació constituïda l’any 2008, és operadora de telecomunicacions inscrita a la CMT i ha obtingut en els últims anys diferents premis i reconeixents per la seva tasca de cooperació amb el desenvolupament, un exemple és el Premi Nacional de Telecomunicacions de la Generalitat de Catalunya, també l’any 2008 la Unió Europea  escollia guifi.net com a membre de la European Network of Living Labs. Ramon Roca va animar a la gent del territori a seguir el camí iniciat per l’Associació d’Usuaris Guifi.net de les Terres de l’Ebre, i va oferir tot el recolzament de la Fundació Guifi, tant a nivell tècnic com legal, per tal que aquesta iniciativa a les nostres terres pugui arribar a tenir tant d’èxit com ja ha tingut a altres territoris de Catalunya. Finalment Lluis Dalmau va explicar diferents experiències del desplegament de la xarxa guifi.net a Catalunya.

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.

@2019 Augute-Sominternet

Contacta

Hernan Cortés 42, 2-2 43500 Tortosa
(Tarragona)
Email: info@augute.org
Telèfon: 977 44 28 23 / 636 111 384

Facebook

Twitter