subscribe
Associació d'usuaris Guifi.net i Linux Terres de l'Ebre
Notícies

Ús i implantació de les TIC als centres educatius

La tertulia a Antena Caro ha comptat amb l’assistència dels coordinadors d’informàtica dels centres de les Terres de l’Ebre:

AntenaCaro_Tertulia

Marisa Vidal i Albert Valldeperez de l’Institut de Deltebre
Carles Anyó, de l’Institut Montsià, d’Amposta
Ximo Chust, de l’Institut Alfacs, de Sant Carles de la Ràpita
Sergi Tur, de l’Institut de l’Ebre, de  Tortosa, també coordinador del projecte OpenFp.net

i també amb Oscar Alavedra, en representació de les empreses que han fet possible la vessant tècnica del projecte OpenFp.net (Mosaic Consultoria TIC i Ebrecom).

En la tertulia, els coordinadors d’informàtica dels centres han explicat com viuen les TIC en la vida quotidiana de cada centre. Respecte al projecte Openfp.net, que recordem que és un projecte d’innovació educativa que ha estat seleccionat per a rebre una ajuda del Ministeri d’Educació i dels Fons Socials europeus amb l’objectiu de crear una xarxa de telecomunicacions que els connecta mitjançant la xarxa guifi.net i que també els ha permés dotar-se dels serveis TIC necessaris per explotar la xarxa i permetre una millor gestió del centre.

L’IES de l’Ebre, com a coordinador del projecte, ha permès la transferència del coneixement d’aquest cap als altres centres participants, tant formant als tècnics de les empreses per muntar i adaptar els serveis, com ensenyant als coordinadors l’ús de les noves eines que faran servir en la gestió del dia a dia.

Exemples d’aquestes eines: servidor web i campus virtual moodle propi del centre, integració d’usuaris en un sistema de validació únic, integració de google apps, aplicatiu de faltes, inventari d’equips, control de l’accés a internet, servidor de fitxer, etc…

Un altre punt interessant del projecte és el de permetre extendre els serveis TIC del centre a casa dels alumnes mitjançant la xarxa guifi.net de la que els centres en formen part. Tots els centres implicats veuen en bons ulls aquest fet, que permetrà que els alumnes puguin connectar-se des de casa a tots els serveis de l’institut, inclús al mateix accés a internet que tenen des de dins el centre, tant sols instal·lant una petita antena que es connectarà a la xarxa inal·làmbrica de l’institut.

Durant el mes d’octubre s’informarà dels detalls tècnics  a les famílies interessades. Aquest concepte no és nou, i l’IES de l’Ebre ja el fa servir per permetre que membres de la seva comunitat educativa es connectin des de casa als seus serveis, internet inclòs, això si, amb les limitacions pròpies que marca el centre, tant d’horaris com de permisos d’accés a planes web no autoritzades.

Aquesta forma d’accedir als serveis TIC s’anomena autoprestació de serveis  i no s’ha de confondre amb el concepte d’operadora d’internet, ja que sols s’ofereixen els serveis a un grup tancat d’usuaris com seria el cas de la comunitat educativa de cada centre.

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.

@2019 Augute-Sominternet

Contacta

Hernan Cortés 42, 2-2 43500 Tortosa
(Tarragona)
Email: info@augute.org
Telèfon: 977 44 28 23 / 636 111 384

Facebook

Twitter